Nietzsche: Más allá del bien y del mal, af. 260

Friedrich Nietzsche, Más allá del bien y del mal. Preludio de una filosofía del futuro (1886), trad. de Kilian Lavernia, en: Obras Completas, vol. IV. Madrid: Tecnos, 2016, pp. 415-417. § 260 En mi recorrido por las numerosas morales, tanto las más sutiles como las más bastas, que hasta ahora han dominado o continúan dominando … Continua llegint «Nietzsche: Más allá del bien y del mal, af. 260»

Nietzsche: El hombre loco

Nietzsche, F., “La gaya ciencia”, trad. de Juan Luis Vermal,en: Ibid., Obras completas. Madrid: Tecnos, 2014, vol. III, pp. 802-803. 125. El hombre loco.– ¿No habéis oído de ese hombre loco que en la claridad de la mañana encenció una linterna, corrió al mercado y comenzó a gritar sin cesar: «¡Busco a Dios! ¡Busco a … Continua llegint «Nietzsche: El hombre loco»

Nietzsche: Schopenhauer como educador

Tercera consideració intempestiva, publicada l’any 1874 (III. Unzeitgemasse Betrachtungen. Schopenhauer als Erzieher). L’edició de referència pel curs serà la traducció de Joan B. Llinares inclosa a Obras Completas, I. Madrid: Tecnos, 2015, pp. 749-766. 1 Cuando le preguntaron a un viajero que había visto muchos países y pueblos de varios continentes cuál era la característica … Continua llegint «Nietzsche: Schopenhauer como educador»

Nietzsche: Assaig d’autocrítica

Així es titula la introducció de la primera de les grans obres, El naixement de la tragèdia en l’esperit de la música (1872). La traducció és de Joan B. Linares en el vol. I de les Obras completas. Madrid: Tecnos, 2015, pp. 329-336. Ensayo de autocrítica 1 Sea lo que sea aquello que esté en … Continua llegint «Nietzsche: Assaig d’autocrítica»

Nietzsche: Sobre verdad y mentira en sentido extramoral

Text breu de 1873, de l’època en que encara era professor en la universitat de Basilea (Suïssa), escrit després de la publicació de El naixement de la tragèdia (1872) i abans d’aparèixer les quatre Consideracions intempestives (1873–1876). Pertany, doncs, a la producció primerenca de Nietzsche i és un text interessant perquè Paul Ricoeur va anomenar … Continua llegint «Nietzsche: Sobre verdad y mentira en sentido extramoral»

Llegir Nietzsche

Edició de referència Werke. Kritische Gesamtausgabe (KGW), ed. de Giorgio Colli i Mazzino Montinari. Berlin i New York 1967ss. Traduccions La traducció al castellà més acurada és la següent: Friedrich Nietzsche, Obras completas (dir. Diego Sánchez Meca). Madrid: Tecnos, 2011ss., 4 vols. Escritos de juventud Escritos filológicos Obras de madurez I Obras de madurez II … Continua llegint «Llegir Nietzsche»