Kierkegaard: La enfermedad mortal es la desesperación

Kierkegaard, S., La enfermedad mortal, trad. de Demetrio Gutiérrez. Madrid: Trotta, 2008, pp. 33-42. El llibre II tractarà de la universalitat d’aquesta malaltia (la desesperació) i en el llibre III tractarà les formes de adquireix la desesperació. Vegeu l’índex de l’obra per seguir la particular argumentació de Kierkegaard. Libro I: La desesperación es la enfermedad … Continua llegint «Kierkegaard: La enfermedad mortal es la desesperación»

Kierkegaard: La enfermedad mortal (Introducción)

Kierkegaard, S., La enfermedad mortal, trad. de Demetrio Gutiérrez. Madrid: Trotta, 2008, pp. 25-29. Prólogo Es posible que a más de un lector esta forma de exposición le resulte singular; que le parezca demasiado severa para edificar, y demasiado edificante para poseer rigor especulativo. No sé si es demasiado edificante, pero no creo que sea … Continua llegint «Kierkegaard: La enfermedad mortal (Introducción)»

Llegir Kierkegaard

Recentment va començar una edició de l’edició danesa que estableix els textos originals per part de l’editorial Trotta, de la qual ja han aparegut alguns toms. Aquesta edició vol possar fi a l’arbitrarietat amb la que s’ha traduït (de vegades des de traduccions franceses) al filòsof danès. Edició original de referència Søren Kierkegaards Skrifter (SKS). … Continua llegint «Llegir Kierkegaard»