Karl Marx: Contribución a la crítica de la economía política

Obra publicada en 1859 és el resultat del estudis de Marx sobre l’economia política realitzats en una dècada. Vuit anys més tard apareixerà El capital que reformularà alguns dels anàlisis de la mercaderia i el valor però que serà citada com a una primera formulació. En el pròleg realitza, a més d’una introducció al text, … Continua llegint «Karl Marx: Contribución a la crítica de la economía política»

Ludwig Feuerbach (1804-1872)

Un dels joves filòsofs i teòlegs que aprofundiren en la filosofia hegeliana i un dels crítics més influents en el primer moment, sobre tot amb la seva crítica de la filosofia de la religió de Hegel. Les seves obres fonamentals: Feuerbach, Ludwig, La esencia de la religión; edición y traducción de Tomás Cuadrado. Madrid: Páginas … Continua llegint «Ludwig Feuerbach (1804-1872)»

Els joves hegelians (o esquerra hegeliana)

Els joves hegelians o hegelians d’esquerra eren un grup d’intel·lectuals alemanys a mitjan segle XIX que van adoptar la dialèctica, entesa com el principi del desenvolupament històric i el mètode de la crítica immanent. D’altra banda, es van tornar contra el conservadorisme inherent a Hegel, segons el qual tot allò existent es declara necessari i … Continua llegint «Els joves hegelians (o esquerra hegeliana)»

Llegir Marx

Les Edicions de referencia dels escrits de Karl Marx són: Marx-Engels Werke (MEW). Berlin: Dietz, 1956-1999, 42 vols. Marx Engels Gesamtausgabe (MEGA). Berlin: Walter de Gruyter, 1975- , 119 vols. No hi ha ni en català ni en castellà una traducció de les obres completes, aquí fem constar Traduccions de reconeguda solvència. Marx, K., El … Continua llegint «Llegir Marx»